Press

Škola njemačkog jezika koja djeluje u Živinicama gotovo jednako je koncipirana kao i za bilo koju svjetsku metropolu. Njenu kreativnost i izvor znanja osmislila je Selma Rakovac, profesorica njemačkog jezika.
https://www.slobodnaevropa.org/a/na-vratima-evrope-selma-rakovac-njemacki-jezik/28961390.html

Selma Rakovac, profesorica je  njemačkog jezika i osnivačica Agencije za njemački jezik i komunikacijske vještine „Studio Selma“ u Živinicama. Ova mlada dama može se pohvaliti impresivnim iskustvom ali i metodama učenja polaznika njene škole njemačkog jezika. Sasvim novi princip rada iz Selmine škole izvodi polaznike daleko spremnije za mnoge izazove pored jezičkog.
https://radiokameleon.ba/2018/01/26/super-zena-selma-rakovac-moja-motivacija-pociva-na-vjeri-da-je-moja-namjera-iskrena-dobra

Interes za učenje njemačkog jezika je ogroman. Jedan dio onih koji odlaze u Njemačku želi na taj način riješiti svoju osnovnu egzistencijalnu situaciju i u Njemačkoj prvi put dobiti posao i biti plaćeni za njega.
http://tip.ba/2016/12/08/alarmantno-za-tri-godine-iz-bih-otislo-skoro-90-000-ljudi-rakovac-u-zivinicama-polaznici-kurseva-njemackog-jezika-inzinjeri-medicinari-prosvjetni-radnici-ali-i-oni-koji-se-tek-skoluju

DAAD, Njemačka služba za akademsku razmjenu, nudi mogućnost korištenja kraćih stipendija za ljetne univerzitetske kurseve ili stipendija u trajanju do dvije ili više godina, radi pohađanja master ili doktorskog studija na prestižnim njemačkim univerzitetima. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i saznajte na ovoj radionici kako se prijaviti na stipendije i kako najbolje iskoristiti mogućnosti koje nudi DAAD.
https://www.slobodnaevropa.org/a/na-vratima-evrope-selma-rakovac-njemacki-jezik/28961390.html

https://www.hocu.ba/index.php/hocu.priliku/radionica-za-studente-kako-dobiti-njemacku-stipendiju